Produktų klasifikacija pagal glikeminį indeksą

Žemo GI produktai (0 -55)

Vidutinio GI produktai (56 – 69)

Didelio GI produktai (> 70)

Dauguma nekrakmolingų daržovių <15

Baltieji ryžiai 56

Melionas 72

Miusliai 55

Prancūziška duona („bagetė“) 57-63

Medus 73

Riešutai <15

Bandelė su mėlynių įdaru 59

Bulvių košė 73

Neriebus jogurtas, be cukraus <15

Bandelė su sėlenomis 60

Spurgos 75

Pomidorai 15

Ledai 61

Gruzdintos bulvytės 76

Vyšnios 22

Hamburgerio bandelė 62

Kvietinė duona 76

Slyvos 24

Gėrimas „Coca-Cola“ 63

Ruginė duona 76±14

Greipfrutai 25

Konservuoti abrikosai,

Kukurūzų dribsniai

Persikai 28

nesaldžiame sirupe 64

(„Kellogg's“) 81±3

Konservuoti persikai, natūralios jų

Makaronai su sūriu 64

Virtos bulvės 82±7

sultys 30

Razinos 64

Keptos bulvės 120

Sojų pienas 30

Kuskusas 65

Burokėliai 91

Neriebus pienas 46

Klasikinis cukrus (sacharozė) 65

Datulės 100

Mažo riebumo jogurtas, su cukrumi 33

Ananasai 66

Šokoladas 70

Obuoliai 36

Alus 66±7

Kriaušės 36

Naminiai blynai 66±9

Pilno grūdo spagečiai 37

Gėrimas „Fanta“ 68±6

Pomidorų sriuba 38

Pilno grūdo duona 68

Virtos morkos 39

Miežinė košė 68

Pieniškos dešrelės 40

 

Obuolių sultys 41

 

Vynuogės 43

Apelsinai 43

Bandelė su obuoliais 44±6

Makaronai 45

Ananasų sultys 46

Bandelė su dvigubu šokolado įdaru 46±4

Ilgagrūdžiai ryžiai 47

Greipfrutų sultys 48

Sušiai su lašiša 48±8

„Snickers“ šokoladinis batonėlis 51

Saldūs kukrūzai 52±5

Konservuotos raudonosios pupelės 52

Kiviai 52

Apelsinų sultys 52

Bananai 53

Bulvių traškučiai 54

Kukurūzų spragėsiai 55



<< Grįžti